Kosova Dini ve Namaz, Ezan Vakitleri

Kosova Dini ve Namaz, Ezan Vakitleri

Yugoslavya’nın dağılmasıyla, Sırbistan’dan koparak bağımsızlığını kazanan Kosova Cumhuriyeti, barış içinde, birlik olarak bir ülke olarak varlığını sürdürmektedir. Bu güzel ülkede, çoğunlukla Müslümanlar yaşamaktadır. Az sayıda Hristiyan azınlık da Kosova vatandaşı olarak, Müslümanlarla birlikte barış içinde yaşamaktadır. Kosova ile Türkiye arasında kopmayan bağlar bulunmaktadır. Bu bağların en önemlisi dinimiz İslamiyet’tir. Bunun yanı sıra, Osmanlı egemenliğine uzun yıllar kalmış olan bu güzel toprakların halklarının kültürümüzü, geleneklerimizi, yaşama bakış şeklimizi fazlaca benimsemiş olmasıdır. Kopmayan bağlarımız, Balkanlar coğrafyasında, Kosova’nın da kardeş ülke olarak ülkemizle iyi ilişkiler içinde olmasını sağlamaktadır.

Kosova Dini ve  Namaz, Ezan Saatleri ve Genel Olarak Yaşam:

Kosova’nın başkenti Priştine’dir. Priştine ve İstanbul arasında tam olarak bir saatlik zaman farkı bulunmaktadır. Yani İstanbul’da saat 20.00 iken, başkent Priştine’de 19.00 olmaktadır. Bu bir saatlik zaman farkı, namaz ve ezan saatleri açısından gençlerimizin zorlanmamasını sağlamaktadır. Bu ülkede yaşayan, yaşamaya başlayan gençlerimiz sadece bir saat fark olduğundan, alıştıklarından çok az farklı olarak, namaz ve ezan saatlerini takip edebilirler.

Kosova dini ve  namaz, ezan vakitleri konusunda, diğer her konuda olduğu gibi, Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı şubelerimizden, profesyonel öğrenci danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Halkın büyük çoğunluğu Müslüman olduğundan ve genel anlamda, gelişmiş, medeni bir ülke olan Kosova’da halkın birbirine karşı anlayışı olduğundan, dininizi istediğiniz gibi yaşayabilir, ibadetlerinizi de yapabilirsiniz. Camilerde namazınızı kılabilirsiniz.

Priştine’nin en kaliteli üniversitesi olan Priştine Universium Üniversitesi, ülkenin de en önemli kurumlarından biridir. Bu üniversite öğrencilerimize sınavsız olarak kayıt olanakları sunmaktadır ve bu inanılmaz avantajlı bir durumdur. Mutlaka değerlendirmenizi öneririz. Sınavsız şekilde, Avrupa Birliği kriterlerine uygun ve aynı zamanda diplomaların ülkemizde tanındığı bir okulda eğitim alma şansını yakalayacaksınız. Kampus öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için uygun altyapıya sahiptir. Eğitim olanaklarından yararlanmanız yanında, bir öğrenci olarak geniş sosyal faaliyetlerden ve kültürel etkinliklerden yararlanabilirsiniz. Öğrenci kulüpleri sizleri bekliyor. Spor ve sanat faaliyetleri için her zaman fırsat bulabilirsiniz.

Kosova dini ve namaz, ezan vakitleri yanında, yaşam koşulları, ev ve araba kiralama, satın alma ve tüm diğer detaylar için şubemizle iletişime geçebilirsiniz. Öğrenciliğiniz boyunca, yardıma ihtiyacınız olduğunuz her an şubelerimizle iletişim kurabilirsiniz. Kayıt döneminden başlayarak, eğitim yıllarınızda sizinle olacağız. Hukuk, inşaat ve mimarlık bölümlerinde İngilizce destekli eğitim de verilmektedir ve son derece önemli bir avantajdır.

Avrupa Birliği üniversitelerinden birinde, tamamen sınavsız kabul ile eğitim almak. Bologna kriterlerine uygun, medeni bir ortamda eğitim almak, sonrasında iş olanakları yakalamak için üniversite sizi bekliyor. Kozmopolit bir ortamda hem eğitiminizi alabilir, hem kültürünüzü ve dininizi yaşayabilirsiniz. Kosova dini ve namaz, ezan vakitleri noktasında yabancılık çekmeden, ülkemize yakın bir mesafede eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

 

Adres Te. No.
Katip Mustafa Çelebi Mavi Han İstiklal Caddesi No: 49 D:kat:5, 34433 Taksim/İstanbul (0212) 709 87 09
Puanla
[Total: 1 Average: 5]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram  ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!